Контейнери за живеене – доверете се на модулното строителство

Удобни, екологични, здрави, с гъвкав дизайн и на ниски цени – това са само част от предимствата на предлаганите днес постройки, изградени от контейнери за живеене. Домът от контейнери по-нищо не отстъпва на традиционната сграда, а получените ползи в много отношения дори са повече.

Тези иновативни модулни конструкции са все по-популярни в световен мащаб. От тях се създават великолепни жилища и сгради, в които да се извършва техническа, строителна или бизнес дейност, а това прави употребата им почти универсална.

Къде намират най-често приложение?

Съществуват различни обстоятелства, поради които се налага настаняване във фургони за живеене. Благодарение на модулните конструкции от този тип ще се сдобиете с модерен вариант на бунгала, бараки за нужди от различен производствен и земеделски характер, постройки за временно и постоянно ползване и др.

Сред популярните им приложения са:

  • като офиси, търговски обекти, помещения за охранителна дейност;
  • за изграждане на студентски общежития, социални заведения, почивни бази, вили, съблекални, автомивки, сервизи и др.;
  • като модерни жилища с осигурени всички удобства.
  • за временно ползване от сезонни работници, хора, пострадали от природни бедствия, мигранти и т.н.;

Много хора избират да живеят в къщи от контейнери не само по време на почивка, но и за постоянно. Бизнеси от различно естество също предпочитат този модерен начин на изграждане на офисите си или други помещения от модулни конструкции.

Какво трябва да знаем за видовете контейнери?

Разнообразието от фургони за живеене е наистина голямо както по отношение на размери, така и по други ключови характеристики. Между всички тях има и общи неща, едно от които е конструкцията, а тя е обикновено метална носеща. Изработените от сандвич панели стени и покрив гарантират идеална изолация, защита от влага и екстремни климатични условия през цялата година.

Основните видове модули се различават по конструктивни особености и предназначение, бивайки:

Складови

Основното им приложение е за съхраняване на стоки и транспортирането им при необходимост. Често се обособяват като част от по-големи помещения. Възможно е оборудването им с прозорци и врати, а също и система за поддържане на точно зададена температура съобразно стоката.

Хладилни

Те могат да бъдат разглеждани като разновидност на складовите и съхраняват продукция с цел удължаване срока ѝ на годност. Това е причината стените им да се покриват със специално разработен топлоизолационен материал и да се използва хладилен агрегат за достигане и запазване на желаните ниски градуси.

Домакински

Този тип са едни от най-използваните, тъй като с модулите изключително бързо се изграждат различни постройки. Освен мечтаните къщи на всяка една локация, се получават и строителни решения с различна големина като сгради с търговска цел, автомивки, градински постройки и др.

Технически

В тях лесно се оборудват технически помещения от типа на технологични кабини или зали за дезинфекция, сушилни, сървърни помещения и прочее. Конструкцията им обикновено е подсилена, за да издържи на по-големи натоварвания.

Санитарни

Особено практични са за приложение със санитарни цели. Ако модулите са самостоятелни, функционират най-често като съблекални, тоалетни и бани. Удачен вариант е и включването им като отделни части към по-голямо санитарно помещение.

При планиране да бъдат изградени от контейнери къщи, всеки може да изиска от производителя да му изготви модел по негов индивидуален дизайн, което е още едно неоспоримо предимство на модулното строителство.

Регистрирайте се като детегледачка или домашна помощница