Изящните римски щори – акцентът във вашия стилен интериор

Решението текстилът да бъде използван за изработката на щори има за цел да създаде специфична, уютна и изискана обстановка във всяко помещение. В най-голяма степен това може да бъде постигнато със стилните римски щори.

С модерната си визия и функционалност те могат да бъдат ярък акцент или допълнение към пердето и завесата. Този вариант е предпочитан от интериорните дизайнери, защото придава изящество и артистичност на всяка стая.

Кои са отличителните им характеристики?

Щорите от този тип представляват текстилен плат, който при вдигане се надипля красиво до определена позиция. Съществуват различни модели според механизма на събиране, управлението, начина на ушиване и др.

Многообразието в изработката на римски щори от плат, впечатляващ с качество и разнообразие от цветове, е само една от важните характеристики на този тип средства за вътрешно засенчване.

Друга тяхна особеност е, че макар стандартното им управление да е ръчно – с помощта на корда, дръжка или елегантен синджир, има опция за електрозадвижване. Такава модерна възможност е предпочитана като грижа за детска безопасност, а също и за удължаване на живота им.

Механизмите на качествените щори са лесни за управление, независимо какво е задвижването. При някои модели долният алуминиев профил е статичен, а е подвижен горният. При други видове е обратното.

Иновативни са вариантите, комбиниращи типа „плисе” с „римска щора”. При тях и двата профила са подвижни и дори позволяват монтаж без пробиване.

Разнообразието от материи и десени създава богат избор за всеки вкус. Поръчката на такива щори ви гарантира, че те ще се впишат идеално във всеки интериор, придавайки му стил и модерност.

Какви предимства предлагат римските щори?

Тези средства за затъмняване са предпочитана вътрешна украса не само в домовете, но и за хотели, ресторанти, офиси и др. Отличните декоративни качества и достъпните цени на съвременни римски щори не са единствените им предимства.

Ето още някои от техните ключови свойства:

Универсалност

Щорите, наречени „римски”, са добра опция за почти всяка стая – дневна, кухня, детска, хотелска стая, заведения и др. Изглеждат страхотно и като акцент на нестандартни места, а ако харесвате разнообразието, може да сменяте периодично плата.

Добро съчетаване със завеси

Комбинацията на щори от този тип със завеси създава допълнителна изолация. Този вариант е много подходящ както за по-големи пространства, така и ако желаете да разделите визуално помещението. Изборът на дизайн може да допълни десена и вида плат на завесите, за да се получи уникален ефект.

Лесен монтаж и поддръжка

Щорите най-често се монтират на всяко прозоречно крило поотделно, което е много удобно при ежедневното им ползване. Друг удачен вариант е монтажът на таван или стена.

Поддръжката им не изисква големи усилия. Първокачественият плат, прикрепен с велкро, просто се сваля и изпира.

Практичност

Макар че този модел щори често се възприема повече като специален интериорен елемент, отколкото като стандартно средство за засенчване, щорите изпълняват отлично и основната си функция. Благодарение на плътната тъкан, защитата на помещението от слънчевите лъчи е много ефикасна, а вдигането и свалянето им е изключително лесно и прецизно, за да регулирате влизащата светлина.

Красиви, стилни, лесни за управление и функционални, римските щори са модерен начин да се внесе уникална нотка на артистизъм във всеки интериор и той да получи завършен вид от висока класа.

Регистрирайте се като детегледачка или домашна помощница