Защо за инвестиция в луксозни имоти София е най-добрата опция?

Икономическите условия и конкретно ръстът на инфлацията, който по данни на “Евротръст” достига 8,1% през май 2022, са сред водещите причини интересът към имотните инвестиции да расте осезаемо.

Като говорим за имотни капиталовложения, няма как да не споменем един конкретен сегмент – луксозни имоти София. Търсенето на този тип имоти нараства със сериозни темпове, а очакванията са цените на предлаганите луксозни имоти в София да продължат да се покачват.

Предвид тези данни, няма как да не определим тази форма на инвестицията като добра за всички, които търсят инвестиционни опции точно в този момент.

Имотната инвестиция – доминираща на инвестиционния пазар

У нас, а и в световен мащаб, покупката на жилища се нарежда сред ключовите варианти за запазване на спестяванията от инвеститори. Въпреки че съществуват редица други опции, чрез които да се намали ефектът на инфлацията, имотната покупка с цел отдаване под наем и/или продажба в бъдещето остава една от най-сигурните.

Луксозни апартаменти под наем София – сигурен начин за възвръщаемост на инвестицията

Една от най-сигурните опции за гарантиране възвръщаемостта на имотната инвестиция остава отдаването на имота под наем. По този начин инвеститорите си гарантират сигурни месечни доходи и възвръщаемост, която с времето надминава в пъти стойността на първоначално вложените средства.

Интересът към луксозни апартаменти в София, които се търсят с цел наем, няма възгледи да намалява. Колкото до цената им, на този етап тя бележи стабилност, но дори и да претърпи спад, търсенето ще остане в дългосрочен план.

Продажба на луксозни имоти в София – друга опция за печалба от инвестицията

Другата печеливша опция за инвестиране остава покупко-продажбата на имот с цел последващата му продажба. Настоящата икономическа ситуация и конкретно сегментът с луксозни имоти в столицата предполага добри печалби. Ръстът на цените е обещаващ, но дори и да се стигне до спад, винаги можете да изчакате най-подходящото време, за да продадете имота си. Интересът към сделките за луксозни апартаменти за продажба в София няма тенденции да нямалява – още един сигурен индикатор, че сте на прав път.

В какви луксозни имоти да инвестираме спестяванията си?

За никого не е тайна, че София остава градът с най-динамичен имотен пазар в страната. С други думи, независимо дали ще вложите парите си за покупка на жилище, което ще продадете, и/или ще отдавате под наем, то в столицата за имота ви винаги ще има търсене.

По отношение търсенето на оферти за луксозни имоти под наем, София продължава да бъде водеща в страната. Дори и при значителния ръст на цените на жилищата в момента, активно се търсят луксозни двустайни апартаменти под наем в София. Интересът е главно от млади двойки, семейства и самостоятелно живеещи, които работят от уюта на дома си и получават високи доходи.

По отношение на локацията, имотните агенции отбелязват сравнително равномерно търсене. С други думи, сегментът остава предпочитан, независимо дали имотът е в центъра, и/или в крайните райони на града.

Една от атрактивните локации, разбира се, остава центърът и прилежащите му квартали. Това е причината офертите за продажба на луксозни имоти в София Център да са едни от най-атрактивните. Къщи и луксозни апартаменти София се търсят масово от хора, попадащи в средния и  висок икономически клас.

Регистрирайте се като детегледачка или домашна помощница