Какви качества, които трябва да притежава детегледачка

Полагането на грижи за е изключително важна работа, която изисква човека да бъде надежден, любезен и лоялен. Днес ще разгледаме кои са най-важните качества, които трябва да притежава детегледачката.

Лоялност

Бавачката е необходимо да поема отговорност за сигурността и развитието на децата, като същевременно с това работи в партньорство със семейството. Не се приема детегледачката да проявява диктатура от своя страна и да си налага мнението. Тя трябва да прилага съветите и родителските правила, наложени от семейството, без значение, че има повече опит в отглеждането на деца.

Издръжливост

Ако не са констатирани някакви здравословни ограничения вие имате голямо предимство. Ако трябва да се грижите за бебе е необходимо да го носите често на ръце и да повдигате детската количка. При по-малките деца също се изисква активност и дълги разходки.

Да обича децата

Качествата, които трябва да притежава детегледачката са нежност, разбирателство и спокойствие. Тя трябва да обича децата, но същевременно с това да внимава да не ги разглези. В никакъв случай не трябва да се заяждате с тях или да ги наказвате без някаква основателна причина.

Отговорност

Една отговорна помощница не би си позволила да закъснява редовно или да въобще да не идва на работа, без да ви предупреди. Тя би разбрала, че закъснявайки подвежда родителите, които също закъсняват за работа. Всеки би влязъл в положение и при непредвидени обстоятелства е необходимо да известите семейството.

Отговорната детегледачка ще наглежда детето, ще му дава храна навреме и ще държи родителите в течение на всичко.

Сред по-специфичните задължения на детегледачките може да се включват:

    • пране на дрехите на децата
    • поддържане на чистотата, включваща играчките и помещенията, използвани от децата
    • подготовка на детска храна
    • посещения на басейна, библиотеката или друга дейсност, която извършва детето
Регистрирайте се като детегледачка или домашна помощница